Duminică 15 Sep 2024
Tipărire

4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING - diseminare activitate Macedonia - octombrie 2021

Scris de Adina Birsan. Posted in Proiect Erasmus+ KA 201 4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING

4 TEEN- Writing, Acting and Playing

The real Me through arts and sport (Amprenta mea identitară prin artă și sport)

PROJECT No. 2020 – 1 – RO01 – KA201 - 80014

În perioada 17 – 23 octombrie 2021 s-a desfășurat în Macedonia, localitatea Prilep, a doua mobilitate cu elevi și profesori din cadrul proiectului Erasmus + “4 TEEN- Writing, Acting and Playing”, la care au participat în total, 17 profesori și 27 de elevi, din România, țara coordonatoare alături de parteneri din Turcia, Portugalia, Croația, Polonia și Macedonia. Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” a fost reprezentat de elevele Chivu Alexandra, Cobzaru Ana-Maria și Manole Diana, respectiv de profesorii, Hogea Geanina și Mușunoi Adina.

            Participanții au făcut cunoștință cu liceul gazdă „Riste Risteski Rikko”, care are profil tehnologic, fiind dotat cu laboratoare de specialitate și cu o frumoasă bază sportivă. În Prilep, au vizitat Muzeul, Centrul Cultural, au aflat istoria mare a unui oraș mic, dar încărcat de evenimente, de locuri și de oameni deosebiți.

            Mobilitatea în Macedonia a permis participanților să descopere și frumusețea celui mai vechi lac din Europa și a unui oraș încărcat de spiritualitate, căci fiind supranumit Ierusalimul din Balcani datorită celor 365 de biserici din zonă, orașul Ohrid, a încântat privirea călătorilor cu monumentele sale antice. Potecile pietruite, zidurile vechi care parcă ar fi vrut să ne șoptească istoria unor oameni și locuri de mult uitate, au constituit surse de inspirație pentru activitățile desfășurate. Nu ar fi fost loc mai potrivit pentru activitățile creative decât Teatru antic, grecesc, cu o vechime de 2500 de ani vechime. Despre ce au povestit? Nu a fost o istorisire propriu-zisă, ci lucrând în echipă au descoperit conexiuni inimaginabile, ca de exemplu între Shakespeare și imigranți sau între Hitler și încălzirea globală.

Activitățile propuse de țara gazdă au fost diverse, atractive, stimulative și au urmărit coeziunea grupului, conștientizarea nevoii de integrare a elevilor cu nevoi speciale și a celor defavorizați. Mai mult, elevii, dar și cadrele didactice au putut să-și exerseze comunicarea în limba engleză, competențele digitale, gândirea critică, creativitatea pentru o mai bună valorizare a aptitudinilor personale. Participanții au avut oportunitatea de a explora și de a îmbrățișa diversitatea culturală, de a depăși barierele lingvistice și de a forma noi prietenii.

1

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com