Vineri 19 Iul 2024
Tipărire

Saptamana Educatiei Globale - Obiceiuri si traditii in tari ale Uniunii Europene- prof.Daniela Musca

Scris de Administrator. Posted in Arhiva extrascolar

Interculturalitate şi spiritualitate în Săptămâna Educaţiei Globale la Colegiul Economic Virgil Madgearu Galaţi

 

In perioada 17-19 noiembrie 2008, se desfăşoară la nivel naţional , “Săptămâna Educaţiei Globale” cu tema “Interculturalitate si spiritualitate”. La  Colegiul Economic Virgil Madgearu din Galati, aceste activitati se deruleaza sub mottoul: “Cultura comuna ne apropie si mai mult si strecoara  intre cei ce impartasesc din ea, o legatura, ce nu se mai poate rupe.” (Mircea Florian  “Arta de a suferi”) şi sunt coordonate de consilierul educativ, prof. Laura Dănăilă.

        Nu întâmplător, activitatea ce deschide această săptămână, se intitulează : „Obiceiuri şi tradiţii în ţări ale Uniunii Europene”, coordonnată de dna prof. Daniela Muscă. Valorificându-se metoda firmei de exerciţiu, a fost organizat un târg de turism în care au fost promovate de către elevii claselor a XI-a C şi a XII-a C, profil bilingv-turism, specificul şi atracţiile turistice din patru ţări: România, Spania, Italia şi Franţa. Elevii au pregătit standuri pentzru fiecare ţară şi oferte turistice. Elementele de specific naţional au fost: arta culinară, portul popular, tradiţii privind sărbătorile de iarnă, dansuri naţionale. 

        De remarcat este faptul că această în acţiune s-au implicat parteneri din comunitatea locală: dl. Huluţaş Georgel, Agenţia de Turism “Super Tour” SRL şi dl Iacob Traian, Agenţia de Turism „Jacob Travel” SRL care şi-au manifestat încântarea în faţa profesionalismului de care au dat dovadă elevii afirmând că îşi vor selecta viitorii angajaţi din rândul elevilor Colegiului Economic.

 

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com