Sâmbătă 20 Iul 2024
Tipărire

Proiectul „Artizani, prieteni ai mediului”

Scris de Atodiresei Sorin. Posted in Proiecte naționale

Proiectul „Artizani, prieteni ai mediului”

Ne bucurăm să anunțăm câștigarea și implementarea unui nou proiect la noi în liceu, proiect finanțat prin Fondul Științescu, dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR, cu sprijinul Romanian  - American Foundation. Fondul Științescu Galați este implementat de Fundația Comunitară Galați, cu sprijinul partenerilor locali : grupul de firme Den Breejen, Alewijnse Marine Galați și Criomec.

Scopul acestui proiect este acela de a amenaja o grădină senzorială sustenabilă, în care elevii vor crește plante aromatice. De asemenea, va fi realizată o alee senzorială care va deveni o oază de relaxare pentru elevi. Un alt scop al proiectului vizează perpetuarea meșteșugurilor locale, mai precis, a artei olăritului, prin realizarea unor ateliere, în cadrul cărora elevii vor realiza vase de lut ce vor orna spațiul amenajat și în care vor fi crescute plante.

La finalizarea proiectului, sperăm ca elevii să devină mai conștienți de identitatea pe care zona Dunării de Jos le-o dă, să devină responsabili față de natură și să realizeze că plantele pe care le cumpără din piețe ori din supermarket cresc anevoios, că e nevoie de multe resurse și de mult efort și de aceea trebuie evitată risipa alimentară.

Grădina senzorială va fi amenajată și cu ornamente confecționate de elevii Colegiului Economic prin folosirea unor materiale reciclabile, care vor da un ambient plăcut spațiului.

Mai multe detalii pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/hashtag/stiintescucevmg

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com