Joi 13 Iun 2024
Tipărire

Concursul „I HEART sport”-Premiul I

Scris de Administrator. Posted in Informatii generale referitoare la proiecte

Liceenii Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi – situaţi pe primul loc în concursul „I  heart sport”

 

Galaţi, 16 mai 2012Peste 1.200 de elevi de liceu şi profesori din 15 oraşe s-au înscris în concursul naţional „I heart sport”. Misiunea lor a fost să promoveze beneficiile sportului pentru o stare de sănătate bună, într-un mod cât mai vizibil. Lansat în Săptămâna „Şcoala Altfel” (2-6 aprilie), concursul „I heart sport”, desfăşurat între 2 - 30 aprilie, a invitat liceele participante să transmită mesajul „I heart sport” tuturor tinerilor din România printr-o fotografie despre inimă, mişcare şi sănătate.

 

madgearu-galati-inima1 mic
Fotografiile cu cele mai frumoase inimi formate de iubitorii de sport în curtea liceului ca un mesaj că toţi tinerii trebuie să facă mişcare, vor fi premiate cu echipamente sportive care vor susţine lansarea cluburilor „I heart sport” în liceele câştigătoare.

Juriul competiţiei, format din reprezentanţi ai celor trei parteneri din program, a considerat că cele mai convingătoare şi frumoase „inimi” vin de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi (premiul I), Grupul Şcolar Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava, Iaşi (premiul II) şi Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani (premiul III).

La Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi, 172 de liceeni au participat la formarea inimii. Sub îndrumarea profesorilor Camelia Felea, Gianina Colan, Adeline Luchian şi Camelia Spătărescu, colegiul a lansat şi clubul „I heart sport”, organizând un prim eveniment sportiv sub motto-ul „Obiective mari, fugi să le îndeplineşti”. „Sportul trebuie să facă parte din viaţa noastră, măcar 30 de minute zilnic. Prin sport ne descărcăm de stresul acumulat din rutina de zi cu zi, pe care elevii o simt cu siguranţă”, declară profesoara Adeline Luchian.

Programul de educaţie pentru sănătate şi viaţă activă pentru adolescenţi – I heart sport urmăreşte promovarea activităţilor sportive în liceele înscrise şi va implica peste 50.000 de liceeni din România în următorii trei ani. Parte a programului global de responsabilitate socială „Young Health Programme” iniţiat de AstraZeneca la nivel internaţional, I sport este un program naţional de prevenţie primară a bolilor cardiovasculare si este derulat în parteneriat cu Junior Achievement România, Fundaţia Română a Inimii şi implementat cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Pentru galeria foto, accesaţi site-ul programului: http://www.iheartsport.ro/liceeni-din-galati-iasi-si-botosani-desemnati-castigatori-ai-concursului-de-ldquo-inimi-rdquo-i-lt-heart-gt-sport-399

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com