Joi 24 Sep 2020
Tipărire

Mesajul conducerii pentru promoția 2020

Scris de Atodiresei Sorin. Posted in Prima pagina sus

promotia 2020

 

 

Dragi elevi, stimați profesori,

 

 

Vă felicit pe toţi, deopotrivă, elevi şi profesori, pentru drumul parcurs împreună pe durata celor 4 ani de liceu. A fost un drum lung, uneori dificil, cu multe meandre, cu suişuri şi coborâşuri.

Trebuie să recunosc că nu v-a fost uşor. Uneori paşii voştri s-au poticnit pe cărări de munte, alteori au zburdat pe plaje însorite, poate că uneori aţi şi căzut, dar de fiecare dată v-aţi ridicat. Până la urmă nu drumul în sine contează, ci sensul deplasării. Iar dacă aţi ajuns aici înseamnă că aţi găsit şi sensul şi motivaţia de a vă forma şi dezvolta personal şi profesional. Pentru că nu te zbaţi să ajungi în pisc doar pentru a admira prăpastia.

Scopul educaţiei este transferul de flacără. Dar profesorii acceptă să se transforme în trepte doar dacă elevii vin spre ei cu bune intenţii. Pentru că în scoală unii elevi îşi rod coatele, iar alţii îşi rod....genunchii, unii îţi încălzesc minea, iar alţii doar mâinile.

La absolvire, profesorii rămân la catedră, cu aceeaşi privire care vă dădea emoţii, iar voi, cei din promoţia 2020 veţi rămâne în aceeaşi clasă a liceului, în băncile preferate, scrijelite cu formule de matematică sau chimie şi cu inimi de toate mărimile. „Te iu...”, aţi apucat să scrieţi până să vină în clasă profa, iar fraza va rămâne neterminată, aşteptând cuminte, 10 ani, să vă terminaţi gândurile...

Nu mai sunteţi bobocii de acum 4 ani, nu mai sunteţi copiii de atunci, sunteţi copiii de acum. Ceva mai stăpâni pe viaţă, dar, incorigibil, visători. Iar voi, dragii noştri colegi, nu mai sunteţi profesorii de atunci, sunteţi profesorii care veţi rămâne veşnic întipăriţi în memoria acestei generaţii de elevi...

Generația 2020 sunteţi o generaţie specială. Ați finalizat clasa a XII-a în condiții speciale, vă pregătiți de un BAC special, respectați prevederi speciale de siguranță socială și igienă personală. Dar mai sunteți speciali și pentru că sunteți prima și, deocamdată, singura promoție cu doi șefi de promoție.

Elevul MILEA ROBERT ANDREI

și

Eleva ȘERBAN ADELINA IULIANA

Au finalizat cei 4 ani de liceu cu aceeași medie: 9,5.

Lor le mulțumim pentru munca, perseverența, efortul și ambiția de care au dat dovadă, iar tuturor elevilor le mulțumim pentru că și-au transformat visele în ascensoare, iar pentru a le transforma în realitate au urcat mereu, an de an, treaptă cu treaptă.

           Ştim că pe drumul pe care plecaţi acum în viaţă nu e importantă destinaţia finală, important este să ţii calea drept înainte. V-am învăţat să mergeţi drept, să preţuiţi fiecare clipă, şi, orice ar fi, să rămâneţi prieteni.

           Poate că la final de liceu acesta este cel mai mare dar: la absolvire nu avem doar profesori şi elevi, avem o mare de prieteni și ne vom aminti peste ani mai degrabă de oamenii-profesori, decât de profesorii-oameni!

Veţi deveni absolvenţi…Ca absolvenţi, vă urez să aveţi succes în tot ce veţi întreprinde, iar la examenele vieţii să nu vă pierdeţi capul….Poate vă mai trebuie.

Vă doresc să fiţi sănătoşi. Vă urez să fiţi iubiţi. Vă doresc să aveţi succes. Succes în afaceri şi succes în viaţă. Să vă realizaţi ca oameni.

Mult succes şi noroc în viaţă promoţiei 2020 !

Director : prof. Râpă Marilena