Miercuri 21 Feb 2024
Tipărire

4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING - diseminare activitate Italia/Roma - mai 2022

Scris de Adina Birsan. Posted in Proiect Erasmus+ KA 201 4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING

Amintiri prețioase din Roma

 

În perioada 9 -14 mai 2022, în cadrul proiectului Erasmus +, 4TEEN – Writing, Acting and Playing, a avut loc mobilitatea găzduită de Liceo Scientifico Statale ‘Plinio Seniore’, din Roma, Italia. Activitățile desfășurate de-a lungul celor 5 zile au marcat atât elementele esențiale ale proiectului (writing, acting and playing) cât și concepte de cultură și civilizație romană. A fost un periplu spectaculos, într-un oraș care respiră artă si frumos, la orice pas.

În prima zi, elevii și profesorii prezenți au avut ocazia să descopere Liceul Scientifico Statale ‘Plinio Seniore’, unde au avut loc activități de cunoaștere a grupurilor din cele 7 instituții prezente la mobilitate. Fiecare școală a prezentat un film sau un material multimedia prin care și- a valorificat cele mai importante experiențe din cadrul proiectului, până în acel moment. În a doua parte a zilei, tot grupul a făcut o incursiune, la pas, prin centrul Romei.

Pornind de la motto-ul mobilității Creăm amintiri prețioase împreună, a doua zi, a inclus activități, în urma cărora elevii au dezvoltat idei creative pornind de la minunatele fresce care descriu istoria Romei. Acestea au putut fi admirate la Muzeul Capitolini. Elevii au descoperit simboluri care le-au îmbogățit cunoștințele despre istoria si arta italiană, în urma vizitelor la Muzeul Braschi, Altare della Patria, Piazza Navona, Piazza San Pietro.

Ziua a treia a debutat cu o vizită la Mercati Traianei, Fori Traiani si Colosseum, elevii și profesorii, aflând informații noi despre istoria romană. Parcul Circo Massimo a găzduit o activitate creativă, de interpretare dramatică, elevii creând scenarii și filme, pornind de la anumite personalități din istoria și cultura italiană.

Activitățile din ziua a patra s-au desfășurat în cadrul Liceului Scientifico Statale ‘Plinio Seniore’ și au fost marcate de jocuri interactive de scriere literară si de joc de rol. Acestea au evidențiat creativitatea, talentul și entuziasmul elevilor implicați.

Ziua a cincea a fost marcată de prezentarea tuturor materialelor și produselor concepute de elevi, precum și de ceremonia de decernare a certificatelor. Ziua s-a încheiat cu un concert memorabil de pian, ‘Preludiando e Improvvisando da Bach al…’900’, susținut de elevii liceului italian.

Mobilitatea din Roma a reprezentat o călătorie incredibilă în Roma Antică și Modernă, precum și o oportunitate de a explora noi dimensiuni de interpretare de rol și scriere creativă alături de ceilalți parteneri din proiect. 4TEEN – Writing, Acting and Playing a dobândit o nouă valoare în urma acestei experiențe.

Profesor Mihaela Căpățînă

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com