Miercuri 18 Mai 2022
Tipărire

4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING - diseminare întâlnire Transnațională 2 - Portugalia - noiembrie 2021

Scris de Adina Birsan. Posted in Proiect Erasmus+ KA 201 4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING

4 TEEN- Writing, Acting and Playing

Scurtă privire în timp. Întâlnire Transnațională 2.

PROJECT No. 2020 – 1 – RO01 – KA201 - 80014

            Întâlnirea transnațională a instituțiilor partenerere din proiectul Erasmus + “4 TEEN- Writing, Acting and Playing” din perioada 8 – 10 noiembrie 2021, la Torres Novas în Portugalia, a marcat jumătatea perioadei de implementare a acestuia. După un început cu emoții și provocări constante datorită condițiilor pandemice, a venit momentul de bilanț cu participarea coordonatorilor de proiect din țările Partenere Medicinska Skola Osijek, Croația, Complex School In Zychlin, Polonia, Liceo Scientifico Plinio Seniore, Italia, Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Turcia, Riste Risteski -Richko, Macedonia, Escola Profissional De Torres Novas, Portugalia, Imkb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Turcia.Colegilul Economic „Virgil Madgearu”, în calitate de coordonator a fost reprezentat de o parte a echipei de management formată din profesorii Bîrsan Adina, Stoica Simona, Căpățână Mihaela, Cojocaru Eleny.

            În septembrie 2021, a avut loc cursul de formare pentru profesori în Polonia susținut de formatori din cadrul Institutului Internațional de Psihologie Aplicată și Științe Umane din Bologna, Italia, urmat de mobilitățile cu elevii, în Turcia, la Trabzon, respective în Macedonia, Prilep. Fiind cel mai mare proiect Erasmus în derulare prin numărul de parteneri, se impun întâlniri pentru analiza diagnoză sau discuții pentru pregătirea pașilor următori.

            Pe lângă mobilitățile amintite, proiectul își propune realizarea unui ghid multiligvistic sub răspunderea partenerului din Portugalia, a unui proiect eTwinning coordonat de partenerul din Italia de la Roma, dar și a unui Festival de Teatru de care răspunde partenerul din Turcia de la Trabzon. Aceste direcții de acțiune urmăresc conturarea profilului identitar cultural încris în modelul dezvoltării personale a elevului.

            Dincolo de oportunitatea de a călători, de a cunoaște culturi diferite, de a comunica într-o comunitate multilingvistică, atingerea obiectivelor proiectului prin desfășurarea unor activități sincron, online sau în paralel, în orașul partenerilor prin interacțiune directă în cadrul unor ateliere de lucru sub coordonarea profesorului pentru a realiza produse reunite ulterior, în lucrări colective, reprezintă un schimb de experiență cu abordare interdisciplinară care susține alteritatea și dialogul.

5

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com