Sâmbătă 20 Iul 2024
Tipărire

4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING - diseminare activitate Turcia / Trabzon - septembrie 2021

Scris de Adina Birsan. Posted in Proiect Erasmus+ KA 201 4TEEN - WRITING, ACTING AND PLAYING

4 TEEN- Writing, Acting and Playing

Art and Sport in My Life Turcia, Trabzon (Arta și sportul în viața mea)

PROJECT No. 2020 – 1 – RO01 – KA201 - 80014

Prima mobilitate cu elevii din cadrul proiectului Erasmus + “4 TEEN- Writing, Acting and Playing” s-a desfășurat în Turcia, la Trabzon, în perioada 24 septembrie – 2 octombrie 2021. Colegiul Economic „Virgil Madgearu” a fost reprezentat de elevii Olaru Bogdan Daniel, clasa a XII-a G, Flutur Samuel- Daniel, clasa a XII-a F și Robu Lorenzo, clasa a XI- a J, însoți de profesorii Gheorghiță Ion și Sofronea Delia.

Proiectul coordonat de școala noastră vine în întâmpinarea nevoilor de deschidere către valorile europene ale educaţiei: egalitatea de şanse, toleranța, promovarea interculturalității, crearea legăturilor între educația formală, învățarea nonformală și formarea profesională.

Participanții au cunoscut atât orașul gazdă, Trabzon, cu faimoasele piețe și bazaruri, renumite prin tradițiile meșteșugărești, dar și câteva situri arheologice: Cave Çal, Sumela Monastery, Lacul Limni, Zil Kale. Rize, Hagia Sophia, Girls Monastery.

Atmosfera relaxantă, indusă turistului în Asia, i-a încurajat pe participanți să asimileze tradițiile, istoria, cultura locală și a țărilor partenere prin împărtășirea reciprocă a specificului identitar.

Proiectul a avut un impact pozitiv asupra participanților, care au dobândit experiență și deschidere către comunicare și lucrul într-o echipă multiculturală, plurilingvistică. A contribuit la creșterea prestigiului, a calității activității instituțiilor din cadrul parteneriatului și la promovarea acestora în context european.

2

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com