Miercuri 21 Feb 2024
Tipărire

Primul eveniment deschis PULCHRA la CEVMG

Scris de Atodiresei Sorin. Posted in Proiect PULCHRA

Primul eveniment deschis PULCHRA la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galați

Colegiul Economimagine 2ic „Virgil Madgearu” din Galați a fost gazda online a primului eveniment deschis din cadrul Proiectului PULCHRA – ”Dezvoltarea de centre comunitare de învățare urbană și participativă prin cercetare și activare” cu tema de cercetare „Studiul variaţiei parametrilor fizico-chimici ai apei Dunării în zona Municipiului Galaţi. Stabilirea calității apei prin intermediul indicilor de calitate”, desfășurat în data de 24 februarie 2021.

Evenimentul a fost deschis de către directorul instituției școlare, profesor Marilena Râpă, printr-o prezentare succintă a Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Galați și a echipei de proiect, fiind urmată de pofesor Daniela Dinică care a adus în atenție stadiul derulării activităților la nivelul școlii. Cele două grupe de elevi, respectiv, „Cercetătorii” și „Reporterii,” și-au „dezvăluit” rolurile deținute în cadrul echipei, cu mult interes, implicare, entuziasm și determinare.

Partenerii din proiect invitați la eveniment au evaluat pozitiv întreaga activitate, felicitându-i pe toți cei implicați.

Salutăm implicarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Galați în acest proiect internațional care oferă elevilor oportunitatea extraordinară de a se implica activ în vasta problematică a mediului înconjurător, prin conștientizarea gravității problemelor de mediu și identificarea de soluții pentru rezolvarea acestora.

PULCHRA – „Știința în medii urbane: construirea de centre comunitare de învățare participativă prin cercetare și activare” este un proiect HORIZON 2020 și este coordonat la nivelul României de Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Proiectul se derulează în perioada septembrie 2019 – august 2022.

#PULCHRA #ScienceInTheCity #UrbanEcosystems   #Horizon2020

 

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com