Miercuri 21 Feb 2024
Tipărire

Dragu Ionica-Interactive Teaching in Future European Classroom

Scris de Adina Birsan. Posted in Proiect Erasmus+ KA1 „Interactive Teaching in Future European Classroom”

Cursul Erasmus+

INNOVATIVE APPROACHES TO TEACHING

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galați a primit finanțare din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul Erasmus+ KA1-Educație școlară pentru proiectul Interactive Teaching in Future European Classroom”, proiect nr. 2017-1-RO01-KA101-036847. Implementarea a început în 21.08.2017 și va continua până în 20.08.2019, echipa de proiect fiind alcătuită din: Carmen Cojocaru, Adina Bîrsan, Eleny Cojocaru, Simona Florentina Stoica și Maricel Ganea.

Furnizorul de formare este ITC International TEFL Certificate s.r.o. din Praga iar cursurile accesate sunt:

  • Extracurricular Activities,
  • Early School Leaving,
  • Using E-learning Platforms,
  • Innovative Approaches to Teaching,
  • Special Needs Children .

Împreună cu alte două colege, Lenuța Alexa și Emanuela Neculiță, am participat la cursul Innovative Approaches to Teaching”, la Londra în perioada 4-8 iunie 2018. Grupul a fost multicultural alcătuit din profesori care au reprezentat: Austria, Finlanda, Irlanda, Germania, Turcia și România (3 echipe, profesori din București, Craiova și Galați).

Programul cursului a fost foarte dens însă temele abordate și aplicațiile practice au atenuat oboseala iar timpul a trecut pe nesimțite. Activitățile au alternat între lucrul pe grupe formate prin alegerea liberă a participanților ori prin rezolvarea unor sarcini și lucrul individual la computer prin accesarea unor pagini gratuite care pot mări calitatea lecțiilor la clasele de elevi unde vom aplica cunoștințele dobândite. Au fost accesate și am exersat numeroase aplicații precum: StoryJumper.com; Popplet.com; LearningApps.org; Kahoot it.

dragu

 

Deși nu eram la prima experiență de participare la o mobilitate de acest fel, am fost plăcut surprinsă de buna organizare a directorului de curs, David Broz precum și de tehnicile de lucru ale formatoarei Smirti Vasistha pentru a ne adapta activitatea la clasă prin integrarea unor metode inovative în predarea-învăţarea și evaluarea elevilor.

Prof. Ionica DRAGU

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com