Vineri 19 Apr 2024
Tipărire

Sărbătoare, în franceză, la CEVMG!

Scris de Mitache Camelia. Posted in Evenimente

În luna martie s-au desfășurat în liceul nostru numeroase activități înscrise în calendarul sărbătoririi Francofoniei. Acestea au fost încununate, pe 31 martie 2021, de vizita Doamnei Laurence Auer, Ambasador al Franței în Romania.

ambasador 2021Implicare, entuziasm , emoții pentru elevii și profesorii din cadrul secției turism- bilingv franceză ! Elevi actuali, de la clasele 10C, 11C, 12C, cât și foști absolvenți- elevi de cinste ai profilului, au conversat, în limba lui Molière cu Doamna Ambasador. Dat fiind specificul profilului, au fost prezentate, în franceză, firme de exercițiu (entrerprises d’entrainement)- agenții de turism. Oaspetele nostru special a putut afla oferte turistice cu ocazia Paștelui, a pus întrebări și i-a felicitat pe elevi și pe profesori pentru ceea ce au realizat. Conversația bazată pe încurajare continuă și tactul deosebit al Doamnei Ambasador în a-i face pe elevi să se exprime, în limba franceză, vor constitui, cu siguranță, o amintire specială.

Întâlniri de acest fel vor fi întotdeauna o motivație în plus pentru învățarea limbii franceze, o conștientizare, prin experiență trăită direct, a faptului că limba franceză este și va fi ‘’un atu’’pentru viața profesională și personală a fiecaruia dintre noi.

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com