Duminică 09 Aug 2020
Tipărire

Saptamana Educatiei Globale - Obiceiuri si traditii in tari ale Uniunii Europene- prof.Daniela Musca

Scris de Administrator. Posted in Arhiva extrascolar

Interculturalitate şi spiritualitate în Săptămâna Educaţiei Globale la Colegiul Economic Virgil Madgearu Galaţi

 

In perioada 17-19 noiembrie 2008, se desfăşoară la nivel naţional , “Săptămâna Educaţiei Globale” cu tema “Interculturalitate si spiritualitate”. La  Colegiul Economic Virgil Madgearu din Galati, aceste activitati se deruleaza sub mottoul: “Cultura comuna ne apropie si mai mult si strecoara  intre cei ce impartasesc din ea, o legatura, ce nu se mai poate rupe.” (Mircea Florian  “Arta de a suferi”) şi sunt coordonate de consilierul educativ, prof. Laura Dănăilă.

        Nu întâmplător, activitatea ce deschide această săptămână, se intitulează : „Obiceiuri şi tradiţii în ţări ale Uniunii Europene”, coordonnată de dna prof. Daniela Muscă. Valorificându-se metoda firmei de exerciţiu, a fost organizat un târg de turism în care au fost promovate de către elevii claselor a XI-a C şi a XII-a C, profil bilingv-turism, specificul şi atracţiile turistice din patru ţări: România, Spania, Italia şi Franţa. Elevii au pregătit standuri pentzru fiecare ţară şi oferte turistice. Elementele de specific naţional au fost: arta culinară, portul popular, tradiţii privind sărbătorile de iarnă, dansuri naţionale. 

        De remarcat este faptul că această în acţiune s-au implicat parteneri din comunitatea locală: dl. Huluţaş Georgel, Agenţia de Turism “Super Tour” SRL şi dl Iacob Traian, Agenţia de Turism „Jacob Travel” SRL care şi-au manifestat încântarea în faţa profesionalismului de care au dat dovadă elevii afirmând că îşi vor selecta viitorii angajaţi din rândul elevilor Colegiului Economic.