Vineri 19 Iul 2024
Tipărire

Ziua mondială fără tutun la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Galati

Scris de Atodiresei Sorin. Posted in Proiecte naționale

31maifaratutunZiua mondială fără tutun se marchează din 1988, pe data de 31 mai, la iniţiativa şi sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Temă pentru anul 2013 este „Interzicerea publicităţii, promovării şi sponsorizării pentru tutun". Tabagismul reprezintă principala cauză a deceselor în ordinea importanţei. În fiecare an, se înregistrează peste 5 milioane de decese provocate de fumat. Pe scară mondială, decesele cauzate de fumat
sunt în număr mai mare decât cele cauzate de SIDA, TBC şi malaria combinată. Consumul de tutun este în prezent, la nivel mondial, responsabil pentru uciderea a unu din 10 adulţi.

faratutunactivitateLa Colegiul Economic "Virgil Madgearu" această zi a fost marcată prin participarea elevilor de la clasele 10A, 10D, 11E, 11G, 11L  la activitate derulată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, coordonată de muzeograf Roşca Marcela, prof. Grecu Gabriela, Luchian Adeline, Felea Camelia, Bîrsan Adina, Lungu Cristina.

Elevii au tras un semnal de alarmă asupra acestui viciu prin postere şi desene, prin prezentări Power Point şi nu în ultimul rând printr-un program artistic ce a cuprins cantece şi o scenetă.

Iată câteva din impresiile lor:

„Activitatea desfăşurată în data de 31 mai la Complexul Muzeal de Ştiinţe al Naturii Galaţi a avut ca scop evidenţierea efectelor negative de scurtă şi de lungă durată a fumatului. Din punctul meu de vedere, a fost o activitate care prin diferite metode, precum prezentările Power-Point realizate de elevi, momentele artistice ( piesă de teatru, cântece), desene cu diverse mesaje, a evidenţiat cât se poate de bine faptul că viaţa de zi cu zi nu constă în acele fumuri de ţigară. Nu sunt fumătoare, de aceea sper că fumătorii prezenţi, îşi vor da seama de riscul imens pe care şi-l asumă, şi vor renunţa la acest viciu până nu va fi prea târziu."

Radu Diana - 11E

 

„A fost o activitate foarte reuşită, care cred că a schimbat părerea multora în legătură cu deciziile pe care le vor lua pe viitor. Totuşi, cred că este prea puţin pentru a schimba părerea tuturor elevilor din Galati care fumează."

Agache Ionuţ - 11E

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com