Duminică 09 Aug 2020
Tipărire

Activitatea "Să umplem sacul lui Moş Crăciun"

Scris de Atodiresei Sorin. Posted in Clubul de voluntari "Impact CEVM"

{tab=Descriere}

Elevii membrii ai Clubului UNITAR IMPACT de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" au hotărât să-l ajute pe Moş Crăciun să ducă cadouri la copii singuri aflaţi în diverse centre de sociale din Galati.

În perioada 15.11.2010 – 10.12.2010 voluntarii au desfăşurat mai multe acţiuni prin care au colectat fonduri necesare achiziţionării de cadouri.

În perioada 10.12.2010 - 15.12.2010 voluntarii au achiziţionat cadouri şi au mers să colinde şă să ducă bunătăţi acolo unde Moş Crăciun ajunge mai greu.

{tab=Justificare}

Pentru a oferi o bucurie unor copii nevoiaşi sunt necesare fonduri care să fie folosite pentru achiziţia de daruri de Crăciun. Membrii clubului UNITAR IMPACT au văzut că unii copii din centrele de zi sunt nefericiţi şi au decis ca prin acţiuni diverse să aducă un zâmbet pe chipul lor de Crăciun.

{tab=Obiective}

  1. colectarea de fonduri si donatii si folosirea lor pentru a face cadouri pentru un numar de 30 de copii din centrele sociale din Galati;
  2. promovarea si exersarea de catre voluntari a propriilor cunostinte si talente in diverse tipuri de activitati educationale cu scop caritabil. 

{tab=Activităţi}

  • am organizat un eveniment in cadrul caruia am realizat un concurs de talente (cu pliante si afise pentru promovarea concursului, preselectie) si un concurs de miss si mister
  • am organizat o colecta de obiecte (haine, jucarii) pentru copii prin realizarea si distribuirea de fluturasi,
  • am realizat obiecte specifice Craciunului si le-am comercializat
  • am realizat portrete contra cost
  • am utilizat fondurile colectate pentru a cumpăra bunătăţi pentru copii din centrele vizate
  • am mers la Scoala Specială "Emil Gârleanu" şi am oferit cadouri de Sf. Nicolae
  • am mers la "Asociaţia Nova 2002", am colindat, ne-am jucat şi am oferit cadouri.

{tab=Rezultate}

Ca urmare a eforturilor noastre doua centre sociale de Galati au fost colindate si un numar de 30 de copii au primit cadouri. Proiectul a reuşit ca prin participarea elevilor la activităţi să crească interesul pentru viaţa comunităţii şi au condus la îmbunătăţirea colaborării şcoală – comunitate .

{tab=Fotografii}

moscraciun1 moscraciun2 moscraciun3