Precizări generale
UPDATE! S-au actualizat datele pentru diferențele la limba engleză.
---------------------
Examenele de diferențe pentru elevii ce doresc să se transfere la liceul nostru se vor desfășura în intervalul 29-31 august 2022.
Manualele pot fi procurate și de la biblioteca liceului, cu o programare înainte.
Repartizare elevi
Domeniul economic
Nr. crt. | Nume și prenume elev | Clasa |
Bazele contabilității 30.08.2022 – ora 9 |
Economia întreprinderii 31.08.2022 – ora 12 |
Calitatea produselor și serviciilor 29.08.2022 – ora 9 |
Engleză 29.08.2022 – ora 11 |
|
10 | 11 | ||||||
1 | CURSARU LARISA MĂDĂLINA | 10 | DA | DA | DA | NU | NU |
2 | TĂNĂSESCU ALEXIA MARIA | 10 | DA | DA | DA | NU | NU |
3 | CONSTANTINESCU MIHAELA OANA | 10 | DA | DA | DA | NU | NU |
4 | STAMATE NICOLETA | 10 | NU | DA | DA | NU | NU |
5 | PUIU ALEXANDRA ANDREEA | 11 | NU | NU | NU | DA | DA |
6 | BERBECI DENIS ANDREI | 10 | NU | DA | DA | DA | NU |
7 | BEJAN MARIO ALEXANDRU | 10 | DA | DA | DA | NU | NU |
Domeniul turism și alimentație
Nr. crt. | Nume și prenume elev | Clasa |
Bazele contabilității 30.08.2022 – ora 9 |
Calitatea în turism și alimentație 31.08.2022 – ora 9 |
Structuri de primire turistică 29.08l.2022 – ora 9 |
Procese de bază în alimentație 1.09.2022 – ora 9 |
1 | DOBREA CRINA ALEXANDRA | 10 | DA | DA | DA | DA |
2 | GHIMPU ANA MARIA GEORGIANA | 10 | DA | DA | DA | DA |
3 | HOLBAN SEBASTIAN IONUȚ | 10 | DA | DA | DA | DA |
1 | BUSUIOC RAREȘ IONUȚ | 11 | DA | DA | DA | DA |
2 | ANGHELE ALEXANDRU FLORIN | 11 | DA | DA | DA | DA |
Nr. crt. | Nume și prenume elev | Clasa |
Etică și comunicare prfesională 29.08l.2022 – ora 11 |
Contabilitate generală 30.08.2022 – ora 11 |
Sortimentul de preparate și băuturi 31.08.2022 – ora 11 |
Sisteme de servire 1.09.2022 – ora 11 |
1 | BUSUIOC RAREȘ IONUȚ | 11 | DA | DA | DA | DA |
2 | ANGHELE ALEXANDRU FLORIN | 11 | DA | DA | DA | DA |
Școala profesională
Nr. crt. | Nume și prenume elev | Clasa |
Bazele contabilității 30.08.2022 – ora 9 |
Calitatea în turism și alimentație 31.08.2022 – ora 9 |
Structuri de primire turistica 29.08.2022 – ora 9 |
Procese de bază în alimentație 1.09.2022 – ora 9 |
|
1 | CODREANU VALENTINA LĂCRĂMIOARA | 10 | DA | DA | DA | DA | DA |
Tematică Bazele contabilității
Tematică pentru examenul de diferențe la Bazele contabilității, clasa a IX a
1. Activ patrimonial
1.1. Definiție, clasificare
1.2. Imobilizări necorporale: definiție, clasificare, recunoaștere
1.3. Imobilizări corporale: definiție, clasificare, recunoaștere
1.4. Stocuri: definiție, clasificare, recunoaștere
1.5. Creanțe : definiție, clasificare, recunoaștere
2. Pasiv patrimonial
2.1. Capital propriu: definiție, clasificare, recunoaștere
2.2. Datorii: definiție, clasificare, recunoaștere
3. Documentul economic
3.1. Definiție, funcții, rol
3.2. Elemente și reguli de completare
3.3. Tipuri de documente
BIBLIOGRAFIE:
1. Manual – Contabilitate, clasa a IX a, Maria Popan
Materiale ajutătoare pot fi descărcate de aici.
Tematică Calitatea produselor și serviciilor
Tematică pentru examenul de diferențe la Calitatea produselor și serviciilor, clasa a IX a
1. Conceptul de marfă și serviciu
a. Marfa
b. Serviciul
c. Conceptul de calitate
d. Clasificarea produselor și serviciilor
2. Proprietățile mărfurilor
3. Cadrul legislativ privind calitatea produselor și serviciilor
4. Marcarea mărfurilor
5. Ambalarea mărfurilor
BIBLIOGRAFIE
Manual – CALITATEA PRODUSELOR ȘI A SERVICIILOR (filiera Tehnologică, profil Servicii; domenii de pregătire profesională Economic și Comerț); Tănțica Petre, Gabriela Iordache
Tematică Economia întreprinderii
Tematică pentru examenul de diferențe la Economia întreprinderii, clasa a IX a
1. Întreprinderea
1.1. Noțiunea și trăsăturile de bază ale unei întreprinderi
1.2. Clasificarea întreprinderilor
1.3. Societățile comerciale
2. Organizarea structurală
2.1. Conceptul de structură organizatorică a întreprinderii
2.2. Tipuri de structuri organizatorice
2.3. Elementele de bază ale structurii organizatorice
3. Resursele umane ale întreprinderii
3.1. Categorii de resurse umane ale unei întreprinderi
3.2. Recrutarea și selecția resurselor umane
BIBLIOGRAFIE:
1. Manual – Economia întreprinderii, clasa a X a, Viorel Lefter, Iulia Chivu, Editura Economică
2. Organizarea unității economice, Valentina Capota , Viorica Dorin , Steliana Nicorici, Editura: Akademos Art
3. Organizarea unității economice, clasa a IX a, Daniel Bădilă, Editura Universitatea Lucian Blaga
Tematică Procese de bază
Modul ,,Procese de Bază” clasa a IX a
- Materii prime de origine vegetală: legume și fructe
- Materii prime de origine animală: ou pește carne de pasăre
- Tipuri de pahare utilizate în unitățile de alimentație publică
- Obiecte de inventar din porțelan
- Tipuri de mobilier din dotarea unităților de alimentație publică
Bibliografie
Manual - Constanţa Brumar Mariana Manole Viorica-Bella Dorin Nicoleta Negoianu ,,Procese de bază în alimentaţle” clasa a IX a
Tematică Calitate în turism și alimentație
- Calitatea produselor și a serviciilor
- Definirea conceptului de ”calitate”. Ipostazele calității
- Factorii ce determină și influențează calitatea produselor și a serviciilor
- Caracteristicile de calitate ale produselor
- Caracteristicile serviciilor
- Valoarea nutritivă a produselor alimentare
- Componentele valorii nutritive
- Compoziția chimică a alimentelor: proteine, lipide, glucide, vitamine, săruri minerale
- Caracteristicile organoleptice ale grupelor alimentare. Verificarea calității materiilor prime
- Materii prime de origine vegetală: Cerealele și produsele din cereale, Legume și fructe
- Materii prime de origine animală: Lapte, Carne, Ouă, Pește
BIBLIOGRAFIE:
- Constanţa Brumar - Calitate în turism și alimentație, manual pentru clasa a IX-a
Tematică Structuri de primire turistică
- Unități de cazare:
- Clasificarea unităților de cazare,
- Caracteristicile unităților de cazare
- Unități de alimentație:
- Clasificarea unităților de alimentație,
- Caracteristicile unităților de alimentație
BIBLIOGRAFIE:
- Constanţa Brumar – Structuri de primire turistică, manual pentru clasa a IX-a
Tematică Contabilitate generală
Materiale ajutătoare pot fi descărcate de aici.