Precizări generale
Examenele de diferențe pentru elevii ce doresc să se transfere la liceul nostru se vor desfășura în intervalul 04-07 septembrie 2023.
Manualele pot fi procurate și de la biblioteca liceului, cu o programare înainte.
Repartizare elevi
NR. CRT. | NUME ȘI PRENUME ELEV | PROBE LA DIFERENȚĂ |
1 | MIHAI EDUARD ADRIAN | ENGLEZĂ |
BAZELE CONTABILITĂȚII | ||
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR | ||
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII | ||
2 | DRAGOȘ IONUȚ VALERIAN | BAZELE CONTABILITĂȚII |
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR | ||
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII | ||
3 | SUSANU TEONIA CHRISTIANA | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
4 | POP CAMELIA CECLILIA | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
5 | TEODORAȘCU ANDREAS ANTONIO | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
6 | CIOBOTARIU DAVID | BAZELE CONTABILITĂȚII |
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR | ||
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII | ||
7 | PROFIR VIOLETA | BAZELE CONTABILITĂȚII |
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR | ||
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII | ||
8 | FABIAN RUSLAN | CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR |
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII | ||
9 | PULBERE ANA MARIA FRANCESCA | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
10 | MARICA COSMIN ANDREI | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
BAZELE CONTABILITĂȚII | ||
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ||
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | ||
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE | ||
11 | MARIN MIHAI GABRIEL | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
BAZELE CONTABILITĂȚII | ||
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ||
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | ||
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE | ||
12 | BOGHEAN ERIC ANDREI | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
BAZELE CONTABILITĂȚII | ||
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ||
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | ||
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE | ||
13 | ENI MARIO ALEXANDRU | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
14 | MACOVEI STEFANIA | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
15 | MUNTEANU ALEXANDRU | NU DĂ |
16 | PETRE FLORIN | ENGLEZĂ |
17 | NĂSTĂSACHE EDUARD | ENGLEZĂ |
18 | SIMINESCU ALEXANDRA | NU DĂ |
19 | FLUTUR ADRIAN | NU DĂ |
20 | NISTOR MIRUNA ANDREEA | BAZELE CONTABILITĂȚII |
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ||
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | ||
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE | ||
21 | PACURARU MARINA SABINA FLORENTINA | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
22 | COSTIN ANDREEA ANCUȚA | NU DĂ |
23 | TILIHOI LAURENȚIU ANDREI | CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR |
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII | ||
24 | HÂNCU IONUȚ IULIAN | BAZELE CONTABILITĂȚII |
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ||
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | ||
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE | ||
25 | IRIMIA DRAGOȘ NICOLAS | BAZELE CONTABILITĂȚII |
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ||
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | ||
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE | ||
26 | CRIHANĂ MĂDĂLINA GEANINA | FRANCEZĂ |
GEOGRAFIA FRANȚEI | ||
BAZELE CONTABILITĂȚII | ||
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ||
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | ||
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE |
Tematică Bazele contabilității
Tematică pentru examenul de diferențe la Bazele contabilității, clasa a IX a
1. Activ patrimonial
1.1. Definiție, clasificare
1.2. Imobilizări necorporale: definiție, clasificare, recunoaștere
1.3. Imobilizări corporale: definiție, clasificare, recunoaștere
1.4. Stocuri: definiție, clasificare, recunoaștere
1.5. Creanțe : definiție, clasificare, recunoaștere
2. Pasiv patrimonial
2.1. Capital propriu: definiție, clasificare, recunoaștere
2.2. Datorii: definiție, clasificare, recunoaștere
3. Documentul economic
3.1. Definiție, funcții, rol
3.2. Elemente și reguli de completare
3.3. Tipuri de documente
BIBLIOGRAFIE:
1. Manual – Contabilitate, clasa a IX a, Maria Popan
Materiale ajutătoare pot fi descărcate de aici.
Tematică Calitatea produselor și serviciilor
Tematică pentru examenul de diferențe la Calitatea produselor și serviciilor, clasa a IX a
1. Conceptul de marfă și serviciu
a. Marfa
b. Serviciul
c. Conceptul de calitate
d. Clasificarea produselor și serviciilor
2. Proprietățile mărfurilor
3. Cadrul legislativ privind calitatea produselor și serviciilor
4. Marcarea mărfurilor
5. Ambalarea mărfurilor
BIBLIOGRAFIE
Manual – CALITATEA PRODUSELOR ȘI A SERVICIILOR (filiera Tehnologică, profil Servicii; domenii de pregătire profesională Economic și Comerț); Tănțica Petre, Gabriela Iordache
Tematică Economia întreprinderii
Tematică pentru examenul de diferențe la Economia întreprinderii, clasa a IX a
1. Întreprinderea
1.1. Noțiunea și trăsăturile de bază ale unei întreprinderi
1.2. Clasificarea întreprinderilor
1.3. Societățile comerciale
2. Organizarea structurală
2.1. Conceptul de structură organizatorică a întreprinderii
2.2. Tipuri de structuri organizatorice
2.3. Elementele de bază ale structurii organizatorice
3. Resursele umane ale întreprinderii
3.1. Categorii de resurse umane ale unei întreprinderi
3.2. Recrutarea și selecția resurselor umane
BIBLIOGRAFIE:
1. Manual – Economia întreprinderii, clasa a X a, Viorel Lefter, Iulia Chivu, Editura Economică
2. Organizarea unității economice, Valentina Capota , Viorica Dorin , Steliana Nicorici, Editura: Akademos Art
3. Organizarea unității economice, clasa a IX a, Daniel Bădilă, Editura Universitatea Lucian Blaga
Tematică Procese de bază
Modul ,,Procese de Bază” clasa a IX a
- Materii prime de origine vegetală: legume și fructe
- Materii prime de origine animală: ou pește carne de pasăre
- Tipuri de pahare utilizate în unitățile de alimentație publică
- Obiecte de inventar din porțelan
- Tipuri de mobilier din dotarea unităților de alimentație publică
Bibliografie
Manual - Constanţa Brumar Mariana Manole Viorica-Bella Dorin Nicoleta Negoianu ,,Procese de bază în alimentaţle” clasa a IX a
Tematică Calitate în turism și alimentație
- Calitatea produselor și a serviciilor
- Definirea conceptului de ”calitate”. Ipostazele calității
- Factorii ce determină și influențează calitatea produselor și a serviciilor
- Caracteristicile de calitate ale produselor
- Caracteristicile serviciilor
- Valoarea nutritivă a produselor alimentare
- Componentele valorii nutritive
- Compoziția chimică a alimentelor: proteine, lipide, glucide, vitamine, săruri minerale
- Caracteristicile organoleptice ale grupelor alimentare. Verificarea calității materiilor prime
- Materii prime de origine vegetală: Cerealele și produsele din cereale, Legume și fructe
- Materii prime de origine animală: Lapte, Carne, Ouă, Pește
BIBLIOGRAFIE:
- Constanţa Brumar - Calitate în turism și alimentație, manual pentru clasa a IX-a
Tematică Structuri de primire turistică
- Unități de cazare:
- Clasificarea unităților de cazare,
- Caracteristicile unităților de cazare
- Unități de alimentație:
- Clasificarea unităților de alimentație,
- Caracteristicile unităților de alimentație
BIBLIOGRAFIE:
- Constanţa Brumar – Structuri de primire turistică, manual pentru clasa a IX-a
Tematică Contabilitate generală
Materiale ajutătoare pot fi descărcate de aici.
Tematică Geografia Franței
Material bibliografic aici.
Tematică Limba Franceză clasa a X-a
Domenii tematice si acte de limbaj:
- -viata personala, universul adolescentilor, familia
- -viata profesionala, meserii
- -viata personala-locuinta
- -prezentarea mediului de lucru (casa, scoala)
- -universul cultural francez – sarbatori si traditii
- -alimentatia, cumparaturile, exprimarea cantitatii
- -tari, regiuni, orase-obiective culturale si turistice
- -a se prezenta, a-si prezenta familia si colegii
- -a se descrie/ a descrie persoane
- -a situa obiecte si persoane in spatiu
- -a cere/a da informatii practice (directie/loc/ora)
- -universul adolescentei – pasiuni si hobiuri
- -a-si exprima gusturile si preferintele
- -meteo/exprimarea vremii
- -a da/a cere informatii practice despre activitati/evenimente si experiente personale
- -a da /a cere informatii practice despre obiecte, locuri
- -a vorbi despre proiectele de viitor
- -a comanda o mancare/a face o rezervare/a cere o informatie la restaurant
- -a vorbi despre obiceiurile alimentare
- -exprimarea acordului/dezacordului
- -a cere/a da/a refuza permisiunea
- -a multumi/ a raspunde la multumiri
- -scrisoarea personala, email
- -mesajul pe forum
- -a exprima un punct de vedere personal cu argumente si exemple
- -a exprima stari si sentimente
- -a solicita, a oferi ceva (un obiect, un sprijin, un serviciu) in mod politicos
Continut gramatical:
- -substantivul si predeterminantii sai
- -timpurile indicativului
- -prepozitii frecvente
- -tipuri de fraza (asertiva, interogativa, imperativa, negativa)
- -adjectivul calificativ (feminin, plural, grade de comparatie, cazuri particulare)
- -adjective si pronume posesive
- -indicativul prezent
- -perfectul compus/imperfectul/mai mult ca perfectul
- -acordul participiului trecut
- -pronumele personal subiect/on
- -viitorul simplu/apropiat
- -conditionalul présent, trecut si valorile sale
- -adjectivul numéral, cardinal si ordinal
- -articolul partitiv / cazuri de suprimare
- -imperativul afirmativ si negativ
- -pronumele relative simple si compuse
- -SI conditional I
- -adverbele de negatie si afirmatie
- -adjectivul si pronumele demonstrativ
- -articulatorii/ conectorii logici
Tematică Limba Franceză clasa a XI-a
Domenii tematice si acte de limbaj:
- -viata personala, universul adolescentilor, familia
- -viata profesionala, meserii
- -viata personala-locuinta
- -prezentarea mediului de lucru (casa, scoala)
- -universul cultural francez – sarbatori si traditii
- -alimentatia, cumparaturile, exprimarea cantitatii
- -tari, regiuni, orase-obiective culturale si turistice
- -a se prezenta, a-si prezenta familia si colegii
- -a se descrie/ a descrie persoane
- -a situa obiecte si persoane in spatiu
- -a cere/a da informatii practice (directie/loc/ora)
- -universul adolescentei – pasiuni si hobiuri
- -a-si exprima gusturile si preferintele
- -viata personala: sport, sanatate
- -corespondenta si schimburi scolare
- -cultura, noile media si retelele sociale
- -mediul inconjurator
- -meteo/exprimarea vremii
- -protejarea animalelor si a naturii
- -a incepe/a continua/a incheia un schimb verbal
- -exprimarea interesului/ sentiment pozitiv-negativ
- -a da/a cere informatii practice despre activitati/evenimente si experiente personale
- -a da /a cere informatii practice despre obiecte, locuri
- -a vorbi despre proiectele de viitor
- -exprimarea intentiei si a interesului
- -a face o urare/a felicita-aspecte formale
- -a comanda o mancare/a face o rezervare/a cere o informatie la restaurant
- -a vorbi despre obiceiurile alimentare
- -exprimarea acordului/dezacordului
- -a cere/a da/a refuza permisiunea
- -a se scuza
- -a cere/a da explicatii
- -a multumi/ a raspunde la multumiri
- -a exprima o interdictie
- -a exprima necesitatea/obligatia
- -scrisoarea personala, email
- -mesajul pe forum
- -a exprima un punct de vedere personal cu argumente si exemple
- -a exprima stari si sentimente
- -a solicita, a oferi ceva (un obiect, un sprijin, un serviciu) in mod politicos
- -institutii publice, private, servicii
Continut gramatical:
- -substantivul si predeterminantii sai
- -timpurile indicativului
- -prepozitii frecvente
- -tipuri de fraza (asertiva, interogativa, imperativa, negativa)
- -adjectivul calificativ (feminin, plural, grade de comparatie, cazuri particulare)
- -adjective si pronume posesive
- -indicativul prezent
- -perfectul compus/imperfectul/mai mult ca perfectul
- -acordul participiului trecut
- -exprimarea comparatiei
- -pronumele personal subiect/on
- -viitorul simplu/apropiat
- -conditionalul présent, trecut si valorile sale
- -adverbul (forme si grade de comparatie)
- -adjectivul numéral, cardinal si ordinal
- -articolul partitiv / cazuri de suprimare
- -pronumele en si y
- -imperativul afirmativ si negativ
- -pronumele relative simple si compuse
- -SI conditional I, II, III
- -gerunziul (mod, conditie, simultaneitate)
- -subjonctivul prezent si folosirea acestuia (posibilitate, obligatie, opinie, sentiment)
- -adverbele de negatie si afirmatie
- -adjectivul si pronumele demonstrativ
- -adjectivul si pronumele nehotarat
- -pronumele personal complement direct si indirect
- -diateza activa, pasiva
- -articulatorii/ conectorii logici
- -subjonctivul (prezent si trecut) si utilizarea lui
Tematică Istoria Franței
Tematica Istoria Franței
- Așezare, ocupații, religia, generalități despre această populație
- Cucerirea Galliei de către romani
- Romanizarea Galliei.
- ”Epoca Luminilor”
- Definiție
- Perioada
- Scriitorii importanți
- Monarhia absolută franceză
- Definiție
- Cei mai importanți reprezentanți
- Caracteristicile monarhiei absolute
- Revoluția franceză
- Modalități de desfășurare
- Documente elaborate
- Imperiul lui Napoleon
- Franța în timpul primului război mondial (1914-1918)
- Desfășurarea conflictului
- Alianțele implicate
- Tratatele de pace
- Franța în timpul celui de-al doilea război mondial (1939-1945)
- Desfășurarea conflictului
- Alianțele implicate
- Tratatele de pace
Bibliografie
Manual de Istorie, clasa X, Editura Didactică și Pedagogică
Manual L Histoire de France, autori G. Labrune, P. Toutain, A. Zwang
Programare diferențe
NR. CRT. | ZIUA | INTERVAL ORAR | DISCIPLINA | PROFESORI EXAMINATORI |
1 | LUNI, 4.09.2023 | 9-12 | LIMBA FRANCEZĂ | MITACHE CAMELIA + CĂLIN MIHAELA |
9-12 | LIMBA ENGLEZĂ | MUȘUNOI ADINA + SOFRONEA DELIA | ||
12-15 | GEOGRAFIA FRANȚEI | GHEORGHIU LUANA + MAFTEI ELEONORA | ||
2 | MARȚI, 5.09.2023 | 9-12 | BAZELE CONTABILITĂȚII | CHIRU GABRIELA + BĂIEȘIU OVIDIU |
12-15 | STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ | ALBERT MARIUTA + GHEORGHIU LIVIA | ||
3 | MIERCURI, 6.09.2023 | 9-12 | PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE | FELEA CAMELIA + GHEORGHIU LIVIA |
9-12 | CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR | APOSTOL RAMONA + MANOLACHE CĂTĂLIN | ||
12-15 | CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE | FELEA CAMELIA + ALBERT MĂRIUȚA | ||
12-15 | ECONOMIA ÎNTREPRINDERII | PATRICHE CORINA + IRIMIA OANA |