Luni 14 Oct 2024
Tipărire

Examene de diferente 2023

Scris de Atodiresei Sorin. Posted in Informatii generale

Precizări generale

Examenele de diferențe pentru elevii ce doresc să se transfere la liceul nostru se vor desfășura în intervalul 04-07 septembrie 2023.

Manualele pot fi procurate și de la biblioteca liceului, cu o programare înainte.

Repartizare elevi

NR. CRT. NUME ȘI PRENUME ELEV PROBE LA DIFERENȚĂ
1 MIHAI EDUARD ADRIAN ENGLEZĂ
BAZELE CONTABILITĂȚII
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII
2 DRAGOȘ IONUȚ VALERIAN BAZELE CONTABILITĂȚII
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII
3 SUSANU TEONIA CHRISTIANA FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
4 POP CAMELIA CECLILIA FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
5 TEODORAȘCU ANDREAS ANTONIO FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
6 CIOBOTARIU DAVID BAZELE CONTABILITĂȚII
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII
7 PROFIR VIOLETA BAZELE CONTABILITĂȚII
CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII
8 FABIAN RUSLAN CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII
9 PULBERE ANA MARIA FRANCESCA FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
10 MARICA COSMIN ANDREI FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
BAZELE CONTABILITĂȚII
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE
11 MARIN MIHAI GABRIEL FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
BAZELE CONTABILITĂȚII
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE
12 BOGHEAN ERIC ANDREI FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
BAZELE CONTABILITĂȚII
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE
13 ENI MARIO ALEXANDRU FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
14 MACOVEI STEFANIA FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
15 MUNTEANU ALEXANDRU NU DĂ
16 PETRE FLORIN ENGLEZĂ
17 NĂSTĂSACHE EDUARD ENGLEZĂ
18 SIMINESCU ALEXANDRA NU DĂ
19 FLUTUR ADRIAN NU DĂ
20 NISTOR MIRUNA ANDREEA BAZELE CONTABILITĂȚII
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE
21 PACURARU MARINA SABINA FLORENTINA FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
22 COSTIN ANDREEA ANCUȚA NU DĂ
23 TILIHOI LAURENȚIU ANDREI CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR
ECONOMIA ÎNTREPRINDERII
24 HÂNCU IONUȚ IULIAN BAZELE CONTABILITĂȚII
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE
25 IRIMIA DRAGOȘ NICOLAS BAZELE CONTABILITĂȚII
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE
26 CRIHANĂ MĂDĂLINA GEANINA FRANCEZĂ
GEOGRAFIA FRANȚEI
BAZELE CONTABILITĂȚII
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE
CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE

Tematică Bazele contabilității

Tematică pentru examenul de diferențe la Bazele contabilității, clasa a IX a

1. Activ patrimonial
1.1. Definiție, clasificare
1.2. Imobilizări necorporale: definiție, clasificare, recunoaștere
1.3. Imobilizări corporale: definiție, clasificare, recunoaștere
1.4. Stocuri: definiție, clasificare, recunoaștere
1.5. Creanțe : definiție, clasificare, recunoaștere
2. Pasiv patrimonial
2.1. Capital propriu: definiție, clasificare, recunoaștere
2.2. Datorii: definiție, clasificare, recunoaștere
3. Documentul economic
3.1. Definiție, funcții, rol
3.2. Elemente și reguli de completare
3.3. Tipuri de documente

BIBLIOGRAFIE:
1. Manual – Contabilitate, clasa a IX a, Maria Popan

Materiale ajutătoare pot fi descărcate de aici.

Tematică Calitatea produselor și serviciilor

Tematică pentru examenul de diferențe la Calitatea produselor și serviciilor, clasa a IX a

1. Conceptul de marfă și serviciu
a. Marfa
b. Serviciul
c. Conceptul de calitate
d. Clasificarea produselor și serviciilor
2. Proprietățile mărfurilor
3. Cadrul legislativ privind calitatea produselor și serviciilor
4. Marcarea mărfurilor
5. Ambalarea mărfurilor

BIBLIOGRAFIE
Manual – CALITATEA PRODUSELOR ȘI A SERVICIILOR (filiera Tehnologică, profil Servicii; domenii de pregătire profesională Economic și Comerț); Tănțica Petre, Gabriela Iordache

Tematică Economia întreprinderii

Tematică pentru examenul de diferențe la Economia întreprinderii, clasa a IX a

1. Întreprinderea
1.1. Noțiunea și trăsăturile de bază ale unei întreprinderi
1.2. Clasificarea întreprinderilor
1.3. Societățile comerciale
2. Organizarea structurală
2.1. Conceptul de structură organizatorică a întreprinderii
2.2. Tipuri de structuri organizatorice
2.3. Elementele de bază ale structurii organizatorice
3. Resursele umane ale întreprinderii
3.1. Categorii de resurse umane ale unei întreprinderi
3.2. Recrutarea și selecția resurselor umane

BIBLIOGRAFIE:
1. Manual – Economia întreprinderii, clasa a X a, Viorel Lefter, Iulia Chivu, Editura Economică
2. Organizarea unității economice,   Valentina Capota ,  Viorica Dorin ,  Steliana Nicorici, Editura:  Akademos Art
3. Organizarea unității economice, clasa a IX a, Daniel Bădilă, Editura Universitatea Lucian Blaga

Tematică Procese de bază

Modul ,,Procese de Bază” clasa a IX a

  1. Materii prime de origine vegetală: legume și fructe
  2. Materii prime de origine animală: ou pește carne de pasăre
  3. Tipuri de pahare utilizate în unitățile de alimentație publică
  4. Obiecte de inventar din porțelan
  5. Tipuri de mobilier din dotarea unităților de alimentație publică

Bibliografie

Manual - Constanţa Brumar Mariana Manole Viorica-Bella Dorin Nicoleta Negoianu ,,Procese de bază în alimentaţle” clasa a IX a

Tematică Calitate în turism și alimentație

  • Calitatea produselor și a serviciilor

-          Definirea conceptului de ”calitate”. Ipostazele calității

-          Factorii ce determină și influențează calitatea produselor și a serviciilor

-          Caracteristicile de calitate ale produselor

-          Caracteristicile serviciilor

  • Valoarea nutritivă a produselor alimentare

-          Componentele valorii nutritive

-          Compoziția chimică a alimentelor: proteine, lipide, glucide, vitamine, săruri minerale

  • Caracteristicile organoleptice ale grupelor alimentare. Verificarea calității materiilor prime

-          Materii prime de origine vegetală: Cerealele și produsele din cereale, Legume și fructe

-          Materii prime de origine animală: Lapte, Carne, Ouă, Pește

BIBLIOGRAFIE:

  • Constanţa Brumar - Calitate în turism și alimentație, manual pentru clasa a IX-a

Tematică Structuri de primire turistică

  • Unități de cazare:

-          Clasificarea unităților de cazare,

-          Caracteristicile unităților de cazare

  • Unități de alimentație:

-          Clasificarea unităților de alimentație,

-          Caracteristicile unităților de alimentație

BIBLIOGRAFIE:

  • Constanţa Brumar – Structuri de primire turistică, manual pentru clasa a IX-a

Tematică Contabilitate generală

Materiale ajutătoare pot fi descărcate de aici.

Tematică Geografia Franței

Material bibliografic aici.

Tematică Limba Franceză clasa a X-a

Domenii tematice si acte de limbaj:

  • -viata personala, universul adolescentilor, familia
  • -viata profesionala, meserii
  • -viata personala-locuinta
  • -prezentarea mediului de lucru (casa, scoala)
  • -universul cultural francez – sarbatori si traditii
  • -alimentatia, cumparaturile, exprimarea cantitatii
  • -tari, regiuni, orase-obiective culturale si turistice
  • -a se prezenta, a-si prezenta familia si colegii
  • -a se descrie/ a descrie persoane
  • -a situa obiecte si persoane in spatiu
  • -a cere/a da informatii practice (directie/loc/ora)
  • -universul adolescentei – pasiuni si hobiuri
  • -a-si exprima gusturile si preferintele
  • -meteo/exprimarea vremii
  • -a da/a cere informatii practice despre activitati/evenimente si experiente personale
  • -a da /a cere informatii practice despre obiecte, locuri
  • -a vorbi despre proiectele de viitor
  • -a comanda o mancare/a face o rezervare/a cere o informatie la restaurant
  • -a vorbi despre obiceiurile alimentare
  • -exprimarea acordului/dezacordului
  • -a cere/a da/a refuza permisiunea
  • -a multumi/ a raspunde la multumiri
  • -scrisoarea personala, email
  • -mesajul pe forum
  • -a exprima un punct de vedere personal cu argumente si exemple
  • -a exprima stari si sentimente
  • -a solicita, a oferi ceva (un obiect, un sprijin, un serviciu) in mod politicos

Continut gramatical:

  • -substantivul si predeterminantii sai
  • -timpurile indicativului
  • -prepozitii frecvente
  • -tipuri de fraza (asertiva, interogativa, imperativa, negativa)
  • -adjectivul calificativ (feminin, plural, grade de comparatie, cazuri particulare)
  • -adjective si pronume posesive
  • -indicativul prezent
  • -perfectul compus/imperfectul/mai mult ca perfectul
  • -acordul participiului trecut
  • -pronumele personal subiect/on
  • -viitorul simplu/apropiat
  • -conditionalul présent, trecut si valorile sale
  • -adjectivul numéral, cardinal si ordinal
  • -articolul partitiv / cazuri de suprimare
  • -imperativul afirmativ si negativ
  • -pronumele relative simple si compuse
  • -SI conditional I
  • -adverbele de negatie si afirmatie
  • -adjectivul si pronumele demonstrativ
  • -articulatorii/ conectorii logici

Tematică Limba Franceză clasa a XI-a

Domenii tematice si acte de limbaj:

  • -viata personala, universul adolescentilor, familia
  • -viata profesionala, meserii
  • -viata personala-locuinta
  • -prezentarea mediului de lucru (casa, scoala)
  • -universul cultural francez – sarbatori si traditii
  • -alimentatia, cumparaturile, exprimarea cantitatii
  • -tari, regiuni, orase-obiective culturale si turistice
  • -a se prezenta, a-si prezenta familia si colegii
  • -a se descrie/ a descrie persoane
  • -a situa obiecte si persoane in spatiu
  • -a cere/a da informatii practice (directie/loc/ora)
  • -universul adolescentei – pasiuni si hobiuri
  • -a-si exprima gusturile si preferintele
  • -viata personala: sport, sanatate
  • -corespondenta si schimburi scolare
  • -cultura, noile media si retelele sociale
  • -mediul inconjurator
  • -meteo/exprimarea vremii
  • -protejarea animalelor si a naturii
  • -a incepe/a continua/a incheia un schimb verbal
  • -exprimarea interesului/ sentiment pozitiv-negativ
  • -a da/a cere informatii practice despre activitati/evenimente si experiente personale
  • -a da /a cere informatii practice despre obiecte, locuri
  • -a vorbi despre proiectele de viitor
  • -exprimarea intentiei si a interesului
  • -a face o urare/a felicita-aspecte formale
  • -a comanda o mancare/a face o rezervare/a cere o informatie la restaurant
  • -a vorbi despre obiceiurile alimentare
  • -exprimarea acordului/dezacordului
  • -a cere/a da/a refuza permisiunea
  • -a se scuza
  • -a cere/a da explicatii
  • -a multumi/ a raspunde la multumiri
  • -a exprima o interdictie
  • -a exprima necesitatea/obligatia
  • -scrisoarea personala, email
  • -mesajul pe forum
  • -a exprima un punct de vedere personal cu argumente si exemple
  • -a exprima stari si sentimente
  • -a solicita, a oferi ceva (un obiect, un sprijin, un serviciu) in mod politicos
  • -institutii publice, private, servicii

Continut gramatical:

  • -substantivul si predeterminantii sai
  • -timpurile indicativului
  • -prepozitii frecvente
  • -tipuri de fraza (asertiva, interogativa, imperativa, negativa)
  • -adjectivul calificativ (feminin, plural, grade de comparatie, cazuri particulare)
  • -adjective si pronume posesive
  • -indicativul prezent
  • -perfectul compus/imperfectul/mai mult ca perfectul
  • -acordul participiului trecut
  • -exprimarea comparatiei
  • -pronumele personal subiect/on
  • -viitorul simplu/apropiat
  • -conditionalul présent, trecut si valorile sale
  • -adverbul (forme si grade de comparatie)
  • -adjectivul numéral, cardinal si ordinal
  • -articolul partitiv / cazuri de suprimare
  • -pronumele en si y
  • -imperativul afirmativ si negativ
  • -pronumele relative simple si compuse
  • -SI conditional I, II, III
  • -gerunziul (mod, conditie, simultaneitate)
  • -subjonctivul prezent si folosirea acestuia (posibilitate, obligatie, opinie, sentiment)
  • -adverbele de negatie si afirmatie
  • -adjectivul si pronumele demonstrativ
  • -adjectivul si pronumele nehotarat
  • -pronumele personal complement direct si indirect
  • -diateza activa, pasiva
  • -articulatorii/ conectorii logici
  • -subjonctivul (prezent si trecut) si utilizarea lui

Tematică Istoria Franței

Tematica Istoria Franței

  • Așezare, ocupații, religia, generalități despre această populație
  • Cucerirea Galliei de către romani
  • Romanizarea Galliei.
  1. ”Epoca Luminilor”
  • Definiție
  • Perioada
  • Scriitorii importanți
  1. Monarhia absolută franceză
  • Definiție
  • Cei mai importanți reprezentanți
  • Caracteristicile monarhiei absolute
  1. Revoluția franceză
  • Modalități de desfășurare
  • Documente elaborate
  1. Imperiul lui Napoleon
  2. Franța în timpul primului război mondial (1914-1918)
  • Desfășurarea conflictului
  • Alianțele implicate
  • Tratatele de pace
  1. Franța în timpul celui de-al doilea război mondial (1939-1945)
  • Desfășurarea conflictului
  • Alianțele implicate
  • Tratatele de pace

Bibliografie

Manual de Istorie, clasa X, Editura Didactică și Pedagogică

Manual L Histoire de France, autori G. Labrune, P. Toutain, A. Zwang

Programare diferențe

NR. CRT. ZIUA INTERVAL ORAR DISCIPLINA PROFESORI EXAMINATORI
1 LUNI, 4.09.2023 9-12 LIMBA FRANCEZĂ MITACHE CAMELIA + CĂLIN MIHAELA
9-12 LIMBA ENGLEZĂ MUȘUNOI ADINA + SOFRONEA DELIA
12-15 GEOGRAFIA FRANȚEI GHEORGHIU LUANA + MAFTEI ELEONORA
2 MARȚI, 5.09.2023 9-12 BAZELE CONTABILITĂȚII CHIRU GABRIELA + BĂIEȘIU OVIDIU
12-15 STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ ALBERT MARIUTA + GHEORGHIU LIVIA
3 MIERCURI, 6.09.2023 9-12 PROCESE DE BAZĂ ÎN ALIMENTAȚIE FELEA CAMELIA + GHEORGHIU LIVIA
9-12 CALITATEA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR APOSTOL RAMONA + MANOLACHE CĂTĂLIN
12-15 CALITATEA ÎN TURISM ȘI ALIMENTAȚIE FELEA CAMELIA + ALBERT MĂRIUȚA
12-15 ECONOMIA ÎNTREPRINDERII PATRICHE CORINA + IRIMIA OANA

 sigla an

CONTACT

 

Galați, Str. Strungarilor Nr. 31

0236/446248

virgilmadgearu (la) yahoo.com