Vineri 28 Feb 2020
Tipărire

Picnic Poetic #Haikunoi2016

Scris de Mitache Camelia. Posted in Activități extrașcolare bilingv

k2016

Cu ocazia Lunii Francofoniei, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Galaţi a participat, vineri 18 martie, la organizarea celei de a doua ediţii a Picnicurilor Poetice #Haikunoi2016, în parteneriat cu Colegiul Naţional’’Al I Cuza” şi Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză.

 Ediţia de anul trecut a fost o adevărată reușită, presa scrisă şi mass-media relatând pe larg evenimentul, astfel încât succesul obţinut a determinat organizatorii să pregătească o a doua ediţie.

Prin urmare, împreună cu un grup de 70 elevi, am participat la această manifestare care s-a desfăşurat sub forma unui picnic la Grădina Botanică din Galaţi, între orele 12.00 - 14.00. Activitatea a constat într-un schimb de scurte poeme în franceză de tip haiku care au fost postate pe pagina de Facebook a evenimentului prin intermediul unui haştag #Haikunoi2016. În afară de crearea acestor poeme şi postarea lor în mediul virtual, evenimentul a reprezentat o ocazie pentru instituţia noastră dea populariza sărbătoarea limbii franceze în rândul elevilor prin activităţi variate ( jocuri, concursuri, cântece, ateliere de improvizaţie teatrală, prezentări ale unor ţări francofone, etc.)

Iată câteva impresii din rândul elevilor colegiului nostru care au participat la activitate:

 hq1
Activitatea a fost una foarte frumoasă. Am reușit să cunoaștem oameni noi, să înțelegem mai multe despre Francofonie. Mărturisesc că după lansarea baloanelor aveam o stare de spirit pozitivă, iar crearea poeziilor a fost un lucru nou și util. Deci, aștept și următoarea ediție. A fost o experienţă foarte plăcută.
Agachi Mirela Mihaela clasa a IX-a C
În opinia mea, activitatea care s-a petrecut vineri, 18 martie 2016, a fost o reuşită. Eu cred că toată lumea a fost impresionată. Doamnele profesoare au ţinut discursuri remarcabile. Sala era plină de elevi. Când am auzit numele doamnelor noastre profesoare menţionate în discurs, am înţeles că trebuie să fiu mândră. Momentul în care am lansat baloanele, a fost punctul cheie. Compunerea de haiku-uri a necesitat multă atenţie pentru că structura este fixă şi noi trebuia să găsim cele mai bune cuvinte. Colegiul Economic organizează cele mai frumoase activităţi şi îmi place că toţi elevii sunt implicaţi. Aştept cu nerăbdare activitatea următoare.
Mocanu Irina Elena- clasa a IX-a C
hq2 
 hq3
Această activitate a fost foarte frumoasă deoarece am cunoscut multe persoane noi şi cu care aveam multe lucruri în comun. Momentul în care am lansat baloanele a fost momentul culminant al acestei activităţi. Discursurile ţinute de invitaţi au fost emoţionante şi în acelaşi timp interesante. În concluzie, această activitate a fost extraordinară.
Grecu George Constantin clasa a IX-a C
Activitatea desfăşurată în data de 18 martie 2016 a fost o posibilitate frumoasă de a petrece orele de franceză în aer liber. Am participat împreună cu profesorii de la şcoală care ne-au îndrumat în compunerea de haiku-uri pe care le-am transcris pe baloane. Activitatea a avut loc la „Grădina Botanică” din Galaţi. Profesorii din numeroase licee au ţinut discursuri prin care ne-au motivat să învăţăm limba franceză. La final a avut loc lansarea de baloane. Imaginea a fost extraordinară. Zeci de baloane multicolore s-au înălţat spre cer lăsându-ne o imagine de neuitat. A fost foarte frumos. Sper să mai participăm la astfel de activităţi!
Lixandru Delia-Gabriela, clasa a IX-a C
hq4
 hq5
A fost o experienţă cu totul nouă pentru mine. Am cunoscut persoane noi şi mi-am deschis orizonturile. Este un lucru important pentru elevi şi aştept cu nerăbdare să particip din nou la această activitate interesantă.
Chircu Cătălin –Ionuţ clasa a IX-a C
 
18 martie ziua în care mai mulţi elevi de la licee şi şcoli diferite s-au întâlnit pentru un scop comun: limba franceză. Toţi iubitorii de limba franceză au venit cu câte o poezie haiku scrisă pe un balon, ceea ce mi-a plăcut foarte mult. Activitatea a fost una reuşită, la fel ca anul trecut.
Alexandru Mădălina clasa a X-a C
 hq6
După părerea mea această activitate a fost una reuşită. Au fost foarte mulţi elevi prezenţi de la diferite licee şi şcoli generale. Din numeroasa lor prezenţă am dedus că sunt mulţi adolescenţi interesaţi de limba franceză, fapt care m-a bucurat foarte mult.
Truşan Diana - clasa a X-a C
 hq7

 

A la prochaine, nos collègues!

hq8